NIEUWS

BBL-project groot succes!

Eind vorig jaar zijn wij in samenwerking met Handelshuis Schuttert en het Zone College in Hardenberg het BBL-project gestart om jongeren enthousiast te maken voor de sector en in het specifiek voor de varkenshouderij.

Bijna een jaar later hebben we 5 BBL-leerlingen succesvol weten te plaatsen bij verschillende varkenshouders in de regio. Vanaf dit schooljaar zijn wij daarnaast sparringpartner met betrekking tot de invulling van het lesprogramma bij het Zone College.

Open dag
Ook dit jaar staan we weer op de open dag van het Zone College in Hardenberg op 28 november a.s. om jonge mensen in te lichten over de varkenshouderij. Naast de voorlichting bieden wij potentiële studenten ook een oriënterende stage aan. Het doel van deze samenwerking is om het varkenshouderij-onderwijs in de regio Hardenberg op een kwalitatief beter niveau te brengen en te voldoen aan de vraag in de regio naar goed gekwalificeerd personeel.

BBL chauffeur/monteur
Varkenshandel Dijk biedt daarnaast ook stageplekken voor chauffeurs en monteurs. Elk jaar behalen meerdere chauffeurs hun BBL diploma bij ons en krijgen ze hier een baan aangeboden. Ook in onze eigen werkplaats leiden we een leerling op tot eerste monteur.

Wilt u meer informatie over het BBL project, neem dan contact op met bianca @ varkenshandeldijk.nl