NIEUWS

Grote keten Delhaize kiest voor Pietrain varkens

De Belgische supermarktketen Delhaize, onderdeel van het AholdDelhaize concern waar ook Albert Heijn toe behoort, wil dat alle leveranciers overstappen op vleesvarkens met een Pietrain als eindbeer.

Nog nooit eerder heeft een supermarktketen op die manier zijn voorkeur uitgesproken en zelfs een harde eis gesteld aan het geleverde vlees. Zij hebben onderzoek laten uitvoeren en het blijkt dat het Pietrain vlees het beste aansluit op de behoefte van de consument. De supermarktketen wil meer aandacht voor smaak om de varkensvleesconsumptie, die onder druk staat, een nieuw impuls te geven.

Als varkenshandel Dijk vinden we dit een zeer positief signaal. Dat een zo grote organisatie als het Ahold Delhaize concern op basis van smaaktesten en  onderzoek naar vleeskwaliteit tot de conclusie komt dat vlees van Pietrain varkens het lekkerst gevonden wordt, en dus de consumptie  bevordert , klinkt ons als muziek in de oren.  Dit bevestigt nog weer eens dat Varkenshandel Dijk door haar leveranciers reeds jaren met klem te adviseren Pietrain varkens te produceren, daarmee de juiste keuze gemaakt heeft! Dat de vlees-varkenshouders met deze dieren zonder twijfel het hoogste rendement kunnen behalen was al duidelijk. Maar dat deze keuze  nu ook zo naadloos blijkt aan te sluiten op de behoefte van de steeds bewuster kiezende consument streelt ons natuurlijk nog   extra!

Wilt u meer weten over onze visie en kennismaken met onze concepten neemt u dan vrijblijvend contact op met Varkenshandel Dijk of één van onze specialisten.