NIEUWS

Trots... onze tweede nieuwe Volvo FH Light concept 4x2 trekker is afgeleverd

 

Daar is ie dan, onze tweede nieuwe Volvo FH Light Concept 4x2 trekker! Vanmiddag heeft de Nijwa deze mooie trekker overhandigd aan onze chauffeur Frans Pieper.

Een Light Concept truck is voorzien van een aslastindicator. Met de aslastindicator kunnen de belading en de aslasten in de gaten worden gehouden om te zorgen dat het maximale laadvermogen van een voertuigconfiguratie optimaal kan worden benut. Daarnaast zitten er ook vele voordelen aan wat betreft de veiligheid, waaronder:

Adaptive Cruise Control met Forward Collision Warning en noodremfunctie (houdt automatisch afstand op voorligger)
Lane Keeping Support (houdt automatisch de wegmarkeringen in de gaten met behulp van een camera en waarschuwt wanneer deze markeringen onbedoeld overschreden worden.
- Noodremlicht
- Driver Alert Support (wanneer rijgedrag anders is dan normaal, bijvoorbeeld vermoeidheid, dan wordt er gewaarschuwd door een signaal en een melding op het display weergegeven met het advies om te pauzeren.)
- Lane Change Support (houdt dode hoek in de gaten)
- Electronic Stability Program (verkleint het risico op slippen en kantelen op effectieve wijze. In risicovolle situaties grijpt het systeem onmiddellijk in door het motorvermogen te verlagen en de truck en de aanhanger af te remmen.

Wij wensen Frans vele veilige kilometers toe met deze mooie Volvo!